Verhuur

RSL op POST beschikt over enkele lokalen die je kan huren voor jouw activiteit. Wil je je activiteit aangekondigd zien in onze digitale en papieren kalender? Stuur dan een mail (rsloppost@roeselare.be)met alle info (wanneer, voor wie, hoe inschrijven, kostprijs….) en eventueel (graag) een eigen foto om op de website op te nemen. Flyers of affiches van je activiteit mag je gerust binnen brengen. We leggen ze met plezier ter beschikking van onze bezoekers.

 • Makerslab: dit is een ruimte met een 3D-printer, een vinylsnijder en een lasercutter. De toestellen kunnen alleen gebruikt worden wanneer een labmanager aanwezig is. Deze vrijwilliger volgde een opleiding om de toestellen te kunnen bedienen en zal jou of jouw groep graag bijstaan.
  Bekijk hier de technische fiche van het Makerslab.
 • Ontmoetingsruimte: kan buiten de openingsuren van het Eco café (dinsdag t.e.m. zaterdag, van 8u tot 18u) gehuurd worden. Het is een ruimte die zich leent tot samen zitten, mensen ontmoeten, voordrachten, vergaderingen,…
  Je kunt er drankjes verkrijgen via het éco café: neem hiervoor contact met ons op (rsloppost@roeselare.be).
  Bekijk hier de technische fiche van de Ontmoetingsruimte.
 • Hobbykeuken: is uitgerust met vier kookeilanden, vier ovens en diverse keukentoestellen. Je krijgt een uitleg voor het bedienen van de toestellen.
  Bekijk hier de technische fiche van de Hobbykeuken.
 • Atelier 1: is ingericht als vormingsruimte met tafels, stoelen, bord, beamer,… Je kan het gebruiken als leslokaal of als vergaderruimte.
  Bekijk hier de technische fiche van atelier 1.
 • Atelier 2: sluit aan bij de hobbykeuken. Het atelier kan gebruikt worden als eetplaats na het koken, of als les- en vergaderruimte.
  Bekijk hier de technische fiche van atelier 2.
 • Atelier 3: is geschikt voor vormingen en vergaderingen. Het lokaal bevindt zich in de kelderverdieping.
  Bekijk hier de technische fiche van atelier 3.
 • PC-hoek: in de PC-hoek staan 5 pc’s gratis ter beschikking van de bezoekers. Wil je er een vorming of workshop organiseren, neem dan contact op met RSL Op Post (rsloppost@roeselare.be)
 • Open Atelier: is een open ruimte die aansluit bij de Ontmoetingruimte/ éco café.  Je kan deze ruimte binnen de openingsuren van het éco café (dinsdag t.e.m. zaterdag, van 8u tot 18u) gratis gebruiken. Buiten de openingsuren van éco café wordt de ruimte samen met de ontmoetingsruimte verhuurd. Het is een ruimte die zich leent tot samen zitten, mensen ontmoeten, creatieve workshops, …
  Bekijk hier de technische fiche van het Open Atelier.

Het gebouw werd volledig gerenoveerd. Je vindt er ons vanaf nu opnieuw op onze vertrouwde stek.
Zoek jij  of zoekt jouw vereniging een locatie voor een sociaal-innovatieve activiteit of project, of wil je er iets doen rond maken, voeding, ontmoeten of bewegen, de vier pijlers van RSL Op Post? Neem dan zeker contact op met ons.

Voorwaarden en prijzen

In RSL Op Post kan iedereen deze verschillende lokalen huren. Wanneer jouw activiteit bijdraagt tot de doelstelling van het project – bevorderen van kwaliteit van leven van (kwetsbare) burger, via ontmoeting, talentontwikkeling of sociale innovatie – dan kun je een tariefwijziging verkrijgen. Naam daarvoor contact met RSL Op Post (rsloppost@roeselare.be of 0471 63 48 97).
Je vindt hier het verhuurreglement.
De algemene verhuurvoorwaarden vind je hier.

Hoe

Stap voor stap reserveren doe je zo!
Je mag zelf je zaal reserveren via de link https://evenementen.roeselare.be/Home

Op deze manier heb je de mogelijkheid om te kijken of zalen vrij zijn, data te verplaatsen, afspraken te maken met externe partners om een geschikte datum te vinden,… voor je een definitieve datum prikt.
Je krijgt een soort van webshop te zien om je zaal of materiaal te reserveren.

Stap 1:
Heb je al een account? Vul de gegevens in.
Heb je nog geen account, dan moet je die eerst aanmaken.  Klik daarvoor op ‘aanmelden als nieuwe gebruiker’ en volg de stappen. Dan krijg je een eigen inlogcode op naam van je organisatie.

Stap 2: Kies in de blauwe keuzebalk voor ‘Zaal reserveren’

Stap 3: Kies onder de blauwe iconen, in het keuzevak snelle reservatie voor de locatie ‘RSL OP POST’ en selecteer de datum waarop je wil reserveren en druk op zoeken.

Stap 4: Je krijgt een schema waarop in een linkse kolom alle zalen te zien zijn. Bovenaan het kader zie je de tijdslijn.
De rode vakken zijn de tijdslots waarop al een zaal is gereserveerd.

Stap 5: Selecteer het tijdsslot voor de zaal die jij wil reserveren. De tijdsvakjes worden even grijs van kleur. Klik op de blauwe knop ‘Volgende’.

Stap 6: Je krijgt nu een invulformulier te zien.
Schrijf bij het invulveld  ‘omschrijving’ de titel van de activiteit zoals je die op de kalender of op de lokaalaanduiding wil zien en bij het invulveld ‘contactgegevens’ jouw naam en extra informatie. Klik op de blauwe knop ‘Volgende’
Bestaat je activiteit uit meerdere sessies dan kan je ook kiezen om dit in 1 keer in voeren door ‘reserveren met terugkeer patroon’ te selecteren.

Stap 7: Je krijgt nu een nieuw invulformulier te zien. Klik op de blauwe knop ‘in winkelwagen’.

Stap 8: Je kan nog een andere reservatie invoeren als je wil. Zo niet, klik dan op de blauwe knop ‘doorgaan’.

Stap 9: Je krijgt nu een nieuw formulier te zien. Klik op de blauwe knop ‘bestelling plaatsen’. Dan is je zaal gereserveerd.

 

Je reservatie komt pas in het algemene overzicht als  je reservatie werd bevestigd door het Vrijetijdspunt.
Je kan daarna ten allen tijde je reservatie nakijken.

Wil je later een uur wijzigen of de activiteit annuleren? Dit kan je niet zelf.
Stuur een mailtje naar vrijetijd@roeselare.be of bel naar 051/26.24.00 met de gegevens en het wordt voor je aangepast.

 

 

Full body work out voor vouwen
Evenement op
Femke Vandenbussche geeft training in deze work out. Een gezonde inspanning voor een gezond lichaam. Kom je meedoen op 22/9, 29/9, 13/10, 20/10 en 27/10 ? Je mag altijd instappen. Info bij Lore (0491 37…
Junior Techniekacademie
Gepost op 13.06.2023
Zit je in het 3e of 4e leerjaar? Wil je STEM-projecten doen? Schrijf je, vanaf 19 juni, in voor de Junior Techniekacademie (van 11 oktober tot 22 november, woensdagnamiddag). Meer info