#RSLOPPOST

Wat is #RSL op post?

Stel je eens voor: Een stad die zelfvoorzienend is, waar lokale productie een vanzelfsprekendheid is en waarin bewoners zelf richting geven aan de toekomst van de hun gedeelde plek. Niet alleen materialen of kennis, maar ook slimme netwerken van talenten vormen de humus voor een steeds groeiende plek voor creatie en innovatie. Steeds in beweging en open en toegankelijk voor iedereen. Het kloppende hart is een plek voor maken en ontmoeten. De ziel is er één van samenwerken en delen. #rsl op post. Samen op post.

Herbestemming van een postgebouw

Op Post is een project in het voormalige Bpostgebouw aan de Brugsesteenweg 44 in Roeselare. Op Post gaat de uitdaging aan om een permanente plek te creëren voor haar bewoners met een impact op de hele stad en regio. Organisaties en mensen verzamelen zich in een gemeenschappelijk plan voor de 3500 m2 postgebouw.

Procesbegeleiding

Timelab faciliteert de komende 3 jaar het co-creatieproces, zet een MAKERSLAB op poten, leidt labmangers op en zorgt voor uitwisseling tussen verschillende partners rond de thema’s VOEDING en SPORT. De ambitie is om een werkend ecosysteem van partners te laten samenleven in het gebouw. Een optimaal en flexibel gebruik van ruimtes, maar ook uitwisseling en kennisdelen staan hoog op de agenda. Om dit te bereiken zetten we een open en transparant proces op poten waar iedereen op verschillende manieren kan aan deelnemen.

Meer over Timelab

Sinds de oprichting in 2010 biedt Timelab aan lokale en internationale spelers een plek waar ideeën kunnen uitgroeien tot concrete realisaties. Deze plek is een voedingsbodem voor een dynamische gemeenschap van makers en een ruime dosis inzichten van buitenaf. Zo is er het project ADEM, waarbij een groep mensen samen een zelfbouw meettoestel voor fijnstof op de fiets ontwikkelt. Of Knotplex: een nieuw bouwmateriaal gemaakt van Japanse Duizendknoop, één van de meest ongewenste invasieve planten die in heel Europa uitgeroeid wordt.
De rode draad doorheen de projecten is de horizontale aanpak, de praktische oplossing, de vernieuwende inzichten en de onmiddellijke toepassing. In Timelab werken stadsbewoners, ondernemers, creatievelingen en kenniscentra samen aan projecten met als doel: de omslag naar een duurzame wereld voor iedereen. Ze nemen bestaande afvalstromen en logistieke ketens onder de loep, vinden organisatiemodellen opnieuw uit en ontwikkelen project na project competenties die ze graag met Roeselare delen.

Meer info over timelab

Coderdojo: leren programmeren
Evenement op 25.09.2019
Welkom bij CoderDojo! Bij CoderDojo kunnen meisjes en jongens van 7 t.e.m. 18 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers! Ben je ouder? Kom dan helpen bij een Dojo of start jouw eigen CoderDojo! Je kan 1x per…
RSL op POST verhuist!
Gepost op 12.09.2019 onder Maken
Begin 2020 starten de verbouwingswerken aan RSL op POST.... daarom verhuist RSL op POST tijdelijk naar SITE NOORD. Tijdens de week van 23 september staan onze verhuisdozen klaar. Iedereen neemt zijn intrek op SITE NOORD.…