Maken

Maken

RSL Op Post heeft ook plaats voor doe-het-zelvers. Ben je een handig Harry of wil je het worden? Dan vind je zeker je zin in RSL Op Post.
Wil je zelf, als individu of als organisatie, een activiteit aanbieden, aarzel dan niet om ons te contacteren via rsloppost@roeselare.be

 

MAKERSLAB

De plek bij uitstek voor creatievelingen!! We beschikken over een 3 D-printer, een lasercutter en een vinylsnijder. Wat je daarmee kunt doen, lees je hier.

 

CODERDOJO

Ben je tussen 7 en 18 jaar? Wil je leren programmaren? Dan is CoderDojo jouw ding! Klik hier als je er alles wil over weten.

 

NAAICLUB

Samen in groep naaien. Dat is wat de Naaiclub doet. Thuis geen naaimachine? Geen nood, op RSL Op Post zijn er naaimachines en is er ook materiaal voorhanden. Meer info? Kijk hier verder.

 

NAAIEN VOOR BEGINNERS

Leren naaien in een korte lessenreeks. Meer info vind je hier.

 

BOLLEKE WOL RSL

Samen al breiend het gebouw versieren. Bolleke Wol RSL wil van RSL Op Post een kleurrijk gebouw maken. Sluit gewoon aan als je er zin in hebt. Meer info vind je hier.

 

TUINHIER

Tuinhier vzw is bekend om zijn volkstuintjes. Maar Tuinhier is meer dan dat. Deze vereniging vindt sinds kort haar uitvalsbasis in RSL Op Post. Hier geven ze ook verschillende workshops (bloemschikken, inmaken van de oogst,…) en vormingen. Hou onze kalender in het oog of kijk op hun website.

 

 

CREATIEVE WORKSHOPS

Regelmatig gaan er workshops door in RSL Op Post: van bloemschikken, over macramé tot je eigen zeep maken. Kijk op onze kalender naar de planning van deze workhops. Wil je zelf een workshop organiseren? Heb je een talent dat je wil delen? Voor eigen rekening of samen met een vereniging? Het kan allemaal. Contacteer ons voor meer informatie.

 

REPAIR CAFE

Kapotte spullen weggooien? Mooi niet. In het Repair Café kijken vrijwilligers of je elektrisch toestel kan hersteld worden. Een gescheurde jaszak? Een bot mes? Dit kan allemaal (gratis) hersteld worden dank zij de repairders. Voor meer informatie, klik hier voor hun facebookpagina.

 

DIGIPUNT

In het Digipunt kun je terecht met vragen over smartphone, tablet of pc. Moeite om een app te installeren? Vastgelopen met je PC? Tijdens het tweewekelijks digipunt op donderdagnamiddat kun je terecht voor gratis hulp bij digitale problemen. Kijk op onze kalender voor de juiste data.

 

DE TECHNIEKACADEMIE

Voor leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar, het 5e en 6e leerjaar of het 1e of 2e secundair is er De Techniekacademie, waar kinderen en jongeren samen experimenten doen en dingen maken met echt gereedschap en materiaal. Benieuwd? Klik hier.

 

STOFLAB

VZW L.A.P. (Studio Stoflov) komt om de twee weken naar RSL Op Post en begeleidt tijdens het Stoflab mensen die willen (leren) naaien. Leuk en leerrijk!! Voor meer info, klik hier.

 

KAAP DE KEUKEN

Minstens 1 keer per maand kaapt iemand onze hobbykeuken. Samen met een aantal medekapers bereiden ze een maaltijd voor een 20-tal mensen. Meer informatie kun je hier vinden.

 

SAMEN KOMEN KOKEN

Tijdens deze workshop, die over 3 tot 5 kookmomenten verspreid is, leer je enkele (nieuw) gerechten klaar te maken. Soms is het Belgische keuken, soms ook niet. Zin om een workshop te geven? Contacteer ons. Meer informatie vind je hier.

 

Full body work out voor vouwen
Evenement op
Femke Vandenbussche geeft training in deze work out. Een gezonde inspanning voor een gezond lichaam. Kom je meedoen op 22/9, 29/9, 13/10, 20/10 en 27/10 ? Je mag altijd instappen. Info bij Lore (0491 37…
Junior Techniekacademie
Gepost op 13.06.2023
Zit je in het 3e of 4e leerjaar? Wil je STEM-projecten doen? Schrijf je, vanaf 19 juni, in voor de Junior Techniekacademie (van 11 oktober tot 22 november, woensdagnamiddag). Meer info