Kookconcept “Kaap de Keuken”
RSL op POST_ Site Noord beschikt over een kleinschalige hobbykeuken.
Eénmaal per maand kan de keuken gekaapt worden.
Wie doet wat?
De kaper:
- bepaalt het menu
- geeft de boodschappenlijst door of gaat zelf om de boodschappen (opgelet: neem hiervoor contact met Lore of Lieze)
- bepaalt mee wie mee helpt koken in het kookteam (=medekapers)
- bepaalt hoeveel mensen er kunnen komen eten
- De kaper is verantwoordelijk voor het de kookactiviteit. Dit houdt in dat je:
- de keuken en de tafels klaar zet
- de keuken en de tafels opruimt
- de taakverdeling doet onder de medekapers
- de keuken en de eetruimte proper achterlaten.
Medekapers:
- max. 5 mensen
- helpen met de kaper om de kookactiviteit tot een goed einde te brengen
- staan de kaper van dienst bij om de maaltijd tot een goed einde te brengen
- moeten niet betalen voor het eten, moeten wel helpen met het koken, de afwas en het proper achterlaten van de keuken.
De eters:
- schrijven in via het blad in de inkomhal
- betalen (liefst op voorhand) bij Lore of Lieze
- zijn om 12 u aanwezig
- smakelijk eten!
Wil je de keuken kapen? Wil je medekaper zijn?
Kom je graag mee-eten?
Heb je nog vragen?
Neem contact op met:
- Lore (Brugteam stad Roeselare): 0491 37 88 52 – lore.louwagie@roeselare.be
- Lieze (Samenlevingsopbouw): 0476 79 13 63 – lieze.pareit@samenlevingsopbouw.be
Zij kunnen jou helpen bij:
- het prikken van een datum
- het zoeken naar medekapers
- de inschrijvingen
- het bewaren van het overzicht
- zorgen voor bekendmaking
- maar uiteindelijk ben JIJ de KAPER!!
Kostprijs:
- De kaper kookt lowbudget recepten.
- De kaper geeft tijdig de ingrediëntenlijst door of haalt zelf de boodschappen (mits samenspraak van Lieze of Lore).
- De eters betalen € 2.
- De (mede)kapers van dienst eten gratis.
Wanneer:
De keuken wordt gekaapt op:
- Deze datum wordt geannuleerd door de genomen corona-maatregelen – 27/03 door ‘Samen koken’
- Deze datum wordt geannuleerd door de genomen corona-maatregelen – 3/04 door Johan – Tiki masala
- 24/04 door ‘Hart boven hard’ – Chileens con carne
- andere data kunnen al vastgelegd worden