Inspiratiemoment en conceptontwikkeling keuken RSL op Post

Inspiratiemoment en conceptontwikkeling keuken RSL op Post

Woensdag 14 maart 2018, van 14:00 tot 16:00

Op 14 maart  vanaf 14u focussen we ons op de keuken van Op Post. Maxime van Proef en Gilles van de keuken in Nest (Gent) doen hun verhaal. Hoe kunnen we dit implementeren in de keuken van Op Post? Iedereen met wilde en minder wilde ideeën, zeker welkom! We hopen te eindigen met nieuwe ideeën om zo het project verder op poten te zetten en de keuken te laten draaien.

Onze voeding, lokaal in de stad geproduceerd, lekker, gezond én toegankelijk voor iedereen, dat is de missie van de deelkeuken van RSL op Post.

De deelkeuken ondersteunt en biedt ruimte aan Innovatieve concepten voor voedselproductie waarbij sociale en ecologische waarden de doorslag geven. Van werken met voedseloverschotten tot aquaponics, van workshops brooddozen tot budgetkoken, de deelkeuken van RSL op Post geeft ruimte aan culinaire sociale ondernemers en hobby koks. Dankzij de uitgeruste en gekeurde keuken, open 7/7 van 7 tot 23u, kan je experimenteren met jouw eigen aanbod catering, productie of workshops.

Voorwaarden:
1.    Je kan aantonen dat je ethisch, sociaal en verantwoord onderneemt. Hiervoor gebruiken we de ecogood.com balance en helpen jou je score te berekenen.
2.    Je volgt een intake workshop waarbij je alle spelregels voor het gebruik leert toepassen. Denk aan veiligheidsnormen en hygiene.
3.    Je voorzien een speciaal aanbod voor de meest kwetsbare stadsbewoners van Roeselare. Dit kan in een gediversifieerd prijzenaanbod of door middel van tewerkstelling of partnerschap met het Welzijnshuis of de Kringwinkel Roeselare.

Oproep : We zoeken kandidaat beheerders en kandidaat gebruikers voor de deelkeuken van RSL op Post

1.    Kandidaat beheerders
Als beheerder sta je in voor de planning en communicatie van de keuken. Je ontvangt kandidaat gebruikers en leidt hen in bij het gebruik van de deelkeuken. Je coacht en adviseert indien nodig. Je houdt zicht op het budget en neemt deel aan de coordinatievergaderingen.

Ben je een ondernemer met een hart voor mensen en wil je deel uitmaken van dit uniek concept? Meld je aan als kandidaat beheerder door middel van een motivatie (max 1A4) naar voeding@rsloppost.timelab.org

2.    Kandidaat gebruikers
Heb je een uniek concept met voeding en wil je dit uitproberen in een deelkeuken? Wil je workshops aanbieden op regelmatige basis of de ruimte éénmalig gebruiken voor een event? Stel je kandidatuur dmv een omschrijving van jouw project naar voeding@rsloppost.timelab.org

Makerslab op zaterdag
Evenement op Zaterdag 4 april 2020, van 14:00 tot 17:00
Ronde tafel
Opgelet: het makerslab is gesloten wegens de genomen corona-maatregelen. Dit voorlopig t.e.m. 3 april. Elke 2e zaterdag van de maand kan je terecht in het lab van 14u tot 17u. Maak kennis met de machines,…
Prettige feesten!
Gepost op 13.12.2019
RSL op POST hoopt dat dit kerstfeest en het nieuwe jaar net zo speciaal en uniek zijn als jij bent. Wij wensen iedereen al het goede voor 2020!