Demo- en infoavond inmaken van de oogst

Inmaken, opleggen, drogen en gelei maken.
Het was lange tijd vooral werk van ‘mensen die de oorlog nog hebben meegemaakt’.
Maar de laatste jaren is het weer helemaal terug.
Het vele thuiszitten tijdens corona heeft ook veel mensen terug de handen doen jeuken om weer zelf aan de slag te gaan met eten.

Inmaken is de beste manier om je overvloed aan zelfgekweekte groenten en fruit te bewaren voor de maanden waarin de oogst er niet is.
Maar het is ook een kostenbesparende manier om te profiteren van verse groenten en fruit op het moment dat ze bij de lokale handelaar of boer op hun best zijn van smaak. Én van prijs.

Inmaken bespaart energie, ruimte én kosten.
Confituur of gelei maken? Dat kan in een handomdraai en met minder suiker.
Elise & Tonia van BMS Wijndepot uit Kuurne nemen je mee in de kunst van Wecken, steriliseren, ontsappen en pasteuriseren.
Bij deze demo leggen ze je uit hoe en wat je kan inmaken (steriliseren, pasteuriseren, ontsappen).
Ook gelei en confituur maken met weinig suiker komt aan bod. En tenslotte komt ook drogen van groenten, fruit en kruiden aan bod.
En als de corona-maatregelen het toelaten, kan er uiteraard ook eens iets geproefd worden

Leden: 5 euro
Niet leden: 7 euro
In de prijs is een drankje inbegrepen.
Inschrijven via bestuurslid Bert Vanhuyse op bert_vanhuyse@hotmail.com

RSLopwandel
Evenement op
Samen wandelen is leuker dan alleen. We doen dit samen met Buurtsport.  
Filmpje van de Praatwijzer
Gepost op 25.10.2021
Samenlevingsopbouw maakte een mooi filmpje over Praatwijzer, ontmoeting en vorming voor anderstalige nieuwkomers. Bekijk hier het filmpje.