Week van Verbondenheid: Samen aan tafel in RSL op Post

Week van Verbondenheid: Samen aan tafel in RSL op Post

Vrijdag 28 september 2018, van 16:00 tot 20:00

Tijdens de Week van Verbondenheid van 22 september t.e.m. 30 september 2018 roepen Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam op tot meer verbondenheid en samenhorigheid. Samen willen ze de strijd aangaan tegen vereenzaming in onze maatschappij.

Onderlinge contacten gebeuren steeds vaker via digitale kanalen. De mogelijkheden van de digitale communicatiemiddelen verbinden ons over heel de wereld. Deze technologie biedt ons een groot aantal voordelen en leuke effecten. Helaas heeft merken we dat deze digitale wereld soms ook tot vereenzaming kan leiden.  We moeten het belang van sociaal contact in de reële wereld blijven zien.

Ook dit jaar slaan we in Roeselare de handen in elkaar. Op vrijdag 28 september organiseren het Welzijnshuis en Samenlevingsopbouw een gezellige avond met de focus op het ontmoeten van mensen in de buurt.

Wij verwachten een divers publiek dat elkaar ontmoet, op een ongedwongen manier, bij een hapje en een drankje. We voorzien speelmogelijkheden voor de kinderen en een muzikale omlijsting voor de muzikale oren.

Een goede opporuniteit ook om de RSL Op post site wat beter te leren kennen.

Iedereen is welkom vanaf 16u voor een alcohol vrij aperitief. We nodigen mensen ook uit om zelf een klein hapje mee te brengen om te delen.

Wie om 18u wil blijven eten, vragen we om in te schrijven via de welzijnswijzer (Welzijnswijzer.roeselare.be) voor een democratische prijs van 2€/volwassene en 1€/kind.

Niet enkel in Roeselare worden activiteiten georganiseerd, op verschillende plaatsen in Vlaanderen kan je aansluiten op een vele activiteiten tijdens de week van de verbondenheid.

Meer info over waar  https://www.weekvanverbondenheid.be/nl-BE/

Coderdojo: leren programmeren
Evenement op Woensdag 20 februari 2019, van 19:00 tot 21:00
Welkom bij CoderDojo! Bij CoderDojo kunnen meisjes en jongens van 7 t.e.m. 18 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers! Ben je ouder? Kom dan helpen bij een Dojo of start jouw eigen CoderDojo! Je kan 1x per…
Figuurtraining: 5-delige reeks
Gepost op 21.01.2019 onder Sport
Sessies spierversterkende oefeningen op maat o.l.v. Franka. Meer info: zie kalender