Opleiding labmanager

Opleiding labmanager

Woensdag 18 april 2018, van 19:00 tot 22:00
Word labmanager in 3 avonden en bepaal mee de vorm en inhoud van de creatiefste, de sportiefste en de lekkerste plek voor Rsl-ers.
18, 25 april en 2 mei van 19u tot 22u max 12 deelnemers

#RSL Op Post biedt een gratis opleiding voor de toekomstige labmanager. Je leert werken met een lasercutter, 3D printer en vinylsnijder. Je leert gebruik maken van open platformen voor ontwerpen, tools en tricks en krijgt inzicht in het concept van ruimte delen waarop RSL Op Post gebaseerd is. Na de opleiding bestaande uit 3 modules van 3 uur loop je gedurende 8 sessies mee met een ervaren labmanager. Hier leer je de nuances, troubleshooting en coachingstechnieken. Zo stap je in de kerngroep van een 20-tal labmanagers. Als deel van deze groep gebruik je het volledig uitgeruste prototyping lab voor je eigen activiteiten en in ruil houd je gedurende een vast moment in de week het meetingpoint en lab open voor het publiek. Zo maken we samen van RSL Op Post een open en gedeelde plek voor iedereen. Samen met de andere leden van de kerngroep maak je de agenda op. Drie keer per jaar komen alle labmanagers samen en bespreken ze gedeelde aandachtspunten zoals reparaties, planning, coachingstijl en charter.

inschrijven kan via de site van Timelab: http://timelab.org/rsl-opleiding-labmanager

​​​​​​​#RSL op post voorziet in een professionele infrastructuur voor maken, voeding en sport. Iedereen kan gebruik maken van deze ruimtes. Als gebruikersgroep organiseer je zelf de planning, onderhoud en zorg je dat het gebouw zo toegankelijk mogelijk wordt gemaakt. Binnen dit project ligt de focus op het makerslab. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding tot labmanager en ga onmiddellijk aan de slag

Buurtsport in RSL op Post
Evenement op Dinsdag 21 mei 2019, van 14:00 tot 15:00
Opleiding labmanager
Elke dinsdag en donderdag wordt er gesport van 14u tot 15u. RSL op Post is de ontmoetingsplek om samen te sporten! Buurtsport ontvangt jullie gratis!
29/05: Dag van de Buren
Gepost op 15.05.2019
Alle buren van RSL op Post komen samen om Dag van de Buren te vieren! De medewerkers van RSL op POST/stad Roeselare kwamen alvast langs met info. Tot dan!